Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Sandö IBK

15 - 3
Valldahallen
6 mars 2010
15:15

Viskadalen IBK

Referat

Referat: Sandö IBK - Viskadalen IBK

Det märks att säsongen börjar gå mot sitt slut och att tabellen, iaf för vår del, redan är spikad, när man såg vårt oinspirerade spel mot Sandö i lördags.
Men man kan nog ändå inte gnälla för mycket på gubbarna, de gjorde vad de kunde (nåja...) mot seriens bästa passningslag.

Då får ni inte glömma att under halva matchen så spelade vi med endast åtta(!) utespelare och det blev inte mycket bättre när jag själv, halvsjuk, kom fram till hallen och blev den nionde utespelaren, ca nio minuter in i andra perioden. Då stod det 7-2 och man såg att killarna var tröttkörda och omotiverade.

När man möter ett så spelskickligt lag som Sandö är så måste man ligga på hårt och inte låta de få tid att börja rulla boll som de vill. Det går ju förstås inte att göra när man har så få spelare som vi hade.

Efter matchen tyckte jag att vi alla skulle skämmas för vår insats, mest för den dåliga hjälp vi gav Simon i mål, men nu någon dag efteråt när man hunnit tänka över matchen en stund, så ska vi nog inte skämmas ändå.
Visst vi gjorde en loj match och Simon fick inte den hjälp han normalt skulle få, men för att vara så få som vi var, så var vi inte katastrofalt dåliga ändå.

Vi hade faktiskt en hel del chanser, som kom till efter bra uppspel och bra enkelt passningspel i offensiv zon, och med lite mer effektivt skytte så skulle vi kunnat bättra på resultatet avsevärt. Skulle vi också spelat ett aggressivt försvarspel, som vi brukar göra, och inte tillåtit så många returskott, så skulle vi nog kunna räkna bort minst tre-fyra mål. Hade vi också inte gjort så många individuella misstag på grund av trötthet så kan vi räkna bort ett par mål till och då ser ju resultatet rätt bra ut.

Vi får inte heller glömma att Simon (om skottstatistiken på matchprotokollet stämmer) fick 55 skott på sig och då ändå räddade 40(!) skott, där många av dem var frilägen och returskott från nära håll, plus en straff!


Så vad var positivt?!

* Simon räddade många många skott, plus straff!
* Uppspelen funkade rätt bra ändå.
* Victor gjorde mål igen!
* Vi fick spela med en gul boll.
* Vi passade till oss bra lägen även på offensiv planhalva, tyvärr var skyttet för dåligt.
* Vi fick reda på att vi inte bör ha David som center :P
* Knutan kan spela trots enormt högt blodsocker värde.
* Clabbe kan spela trots hans knän är försvunna.
* Vi lär vara grymma när vi väl har ett fullständigt lag att spela med :)

Det är bara glömma det här och se fram emot nästa och sista matchen, som är hemma mot Tvååker.
Kan vi förhoppningsvis få med alla spelarna till den matchen och kan alla vara nyktra för en gång skull så kan vi festa efter matchen :)

Vi hoppas också att publiken kommer i massor, så vi får chansen att tacka av er för stödet ni gett oss under säsongen!!!

#3 Daniel Ståhl
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Johannes Hidebring 1 1 1 0 2
Victor Eriksson 1 1 0 0 1
Magnus Knutsson 1 0 1 0 1
Niklas Börjesson 1 0 1 0 1
David Johansson 1 0 0 0 0
Mikael Claesson 1 0 0 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 dec 2009, 17:00 Viskadalen IBK - Sandö IBK 5 - 8